Shared Journey- fertilitetsoptimering
 


Mercierterapi Sveriges Shared Journey är ett 6 veckor långt fertilitetsprogram, med 1 behandling per vecka och upp till 12 månaders uppföljning.

Man kan använda programmet för att förbereda kroppen för graviditet på naturlig väg liksom inför assisterad befruktning. Vi rekommenderar alla att förbereda sin kropp på bästa sätt inför en medicinsk infertilitetsbehandling.

Mercierterapi är en djupgåe
nde fysioterapi som används för att återställa optimal funktion av bäckenets olika organ, och på ett naturligt sätt återställa hälsa och välmående kring bäckenområdet. Genom att öka livmoderns och äggstockarnas rörlighet optimerar man deras funktion, position och blodflöde. 


“Shared Journey not only includes the actual manual therapy,
but it also includes a year of on-going support, guidance,
and education to help women navigate the world of infertility
and find optimal health and wellness.”

 

Det är en mild och helt ofarlig teknik som skapats för att vi ska kunna återfå kontakten med våra kvinnliga kroppsdelar kring bäckenet och balansera dess funktioner. All behandling sker utvärtes kring bäckenets olika områden och organ. 

Vi jobbar med Mercierterapi för kvinnan och med hormonbalans, näring och livsstil för båda för att optimera hälsan hos er som par. 

En fallstudie från 2013 visade att av kvinnor med fetilitetsutmaningar, som fått Mercierterapi - blev totalt 83% gravida inom ett år efter behandlingen. 80% blev gravida på helt naturlig väg genom att enbart använda Mercierterapi.


"Mercier Therapy is a special tool that women
with infertility should know about."

 

Vi erbjuder också närings- och örtterapi som tillägg till behandlingen för att optimera resultaten och hjälpa kroppen att bli redo för en graviditet.

Vi samarbetar med svenska gynekologer, barnmorskor, endokrinologer, psykologer och allmänläkare. Vid behov kan vi referera till dem för att göra undersökningar och vanliga labb-tester. Vi har även nära kontakt med kbt-terapeuter, mediyoga instruktörer och doulor. Vårt nätverk av internationella naturläkare, läkare och sjukgymnaster är också en viktig resurs.
 


Trimester noll

Det behövs både en spermie och ett ägg för att befruktning skall ske. Vill du optimera förutsättningarna för ditt kommande barn, måste både mannens och kvinnans hälsa och fertilitet räknas med i förberedelserna.

Mannens spermakvalitet är lika viktig som kvinnans äggkvalitet från trimester noll (när ägg och sperma utvecklas och mognar) till befruktning. 


"Ingen person skulle tänka sig att springa ett maraton helt
utan förberedelse eftersom det är en enorm påfrestning
för kroppen både fysiskt och psykiskt.
Samma påfrestning gäller för en gravid kropp 
men under 9 hela månader."

 

Att förbereda kroppen på en graviditet både fysiologiskt och näringsmässigt är en väldigt viktig komponent, och det bäst att börja ca 6 månader innan man planerar att bli gravid för att optimera näringsvärden och hormoner. 

För att ge sina kommande barn de bästa förutsättningarna finns det flera livsstilsfaktorer som är viktiga att titta närmare på och förbättra. Det gäller att optimera båda föräldrarnas egen hälsa och fertilitet.

Om man har svårt att bli gravid är det ett symptom på någon annan obalans i kroppen. Under stress, oavsett vad den består i, nedprioriteras det reproduktiva systemet och hjärta och muskler prioriteras istället. 

Stress är en av de absolut största orsakerna till ohälsa, och anledningarna kan vara många; mat du inte tål, för mycket kaffe, för lite vatten, för mycket träning, för lite rörelse, rökning, för mycket alkohol, brist på sömn, för mycket på jobbet, för mycket mat, för lite mat, mediciner, dåliga relationer, dina egna tankar och oro. 


"Om man har svårt att bli gravid är det ett symptom
på någon annan obalans i kroppen. Under stress,
oavsett vad den består i, nedpriotiteras det reproduktiva
systemet och hjärta och muskler prioriteras istället."

 

Din kropp skiljer inte på stress på jobbet och överträning; fysiologiskt reagerar kroppen på exakt samma sätt. 

För att minska eventuell låggradig inflammation ser vi till att mage/tarm-hälsan är optimal, att man sover bra och att man ser över sin stress och sin kost. 

Vi jobbar tillsammans för att optimera hormonnivåerna hos både man och kvinna. Genom att testa för obalanser i sköldkörtel, stress och könshormoner kan man rätta upp dessa och förbättra sina chanser för graviditet. 
 


Individanpassad fertilitetsoptimering

Vi individanpassar Shared Journey utifrån varje kvinnas/pars behov och situation efter samråd vid det första konsultationstillfället. På den första konsultationen går vi igenom tidigare inskickat hälsoformulär, eventuella provsvar samt pratar om livsstil och andra faktorer som kan inverka positivt eller negativt på din hälsa.  

För dig som bor utanför Stockholm eller utanför Sverige har vi ett komprimerat behandlingsprogram på 4 dagar där du får Mercierterapi 90min/dag. De andra komponenterna i Mercier Sveriges fertilitetsoptimering, Shared Journey, ingår och genomförs på distans. Vid 2 par eller fler som önskar denna tjänst kan vi resa till din ort. Merkostnader för resan tillkommer.


"Vi arbetar nära dig och om du önskar kan du lägga till ett av våra närings- och livsstilspaket. Då ingår ytterligare stöd och support.
Att ta hand om sin kropp och optimera sin hälsa och fertilitet
är att arbeta för ett mer balanserat och energirikt liv."

 


Vi kan hjälpa till vid följande situationer:

  Naturlig fertilitetsförberedelse eller som ett komplement vid assisterad befruktning.
   

  • Förbereda kroppen inför en graviditet.
  • Reglera menscykeln och ägglossningen.
  • Balansera hormoner och det endokrina systemet i kroppen.
  • Förbättra äggstockarnas funktion för bättre follikel och äggkvalitet.
  • Förbättra livmoderns rörlighet, blodflöde samt position.
  • Djupt avslappnande - tar bort blockeringar, oro och stress.
   

  Kan vara till hjälp vid; FSH, låg äggreserv, sekundära fertilitetsproblem som tex. ärrbildning från kejsarsnitt, endometrios och myom, PCOS, ärrbildning från   bäcken/bäckenbottenoperation, skada på höft eller bäcken, sexuell funktionalitet, utebliven ägglossning, och utebliven mens.


  "Det mest naturliga för kroppen är att ha sin egen hormonella cykel. I Shared Journey kommer du att få utbildning i
  fertilitetsförståelse och hjälpmedel för att följa din menscykel efter genomförd Mercierterapi behandling."

   


  Mercier fallstudie