Mercierterapi
 


En fallstudie från 2013 visade att av kvinnor som fått Mercierterapi blev totalt 83% gravida inom ett år efter behandlingen. 80% blev gravida på helt naturlig väg genom att enbart använda Mercierterapi och kartläggning av sin menscykel.

I studien ingick 48 kvinnor i åldrarna 28-42 år. 32 av dessa blev gravida naturligt med enbart Mercierterapi. 8 personer använde Mercierterapi och någon form av assisterad befruktning. 
 

Om Dr. Jennifer Mercier

"Min passion är att stötta kvinnor med fertilitetsutmaningar, bäckensmärtor och deras generella hälsa. Under mina studieår förberedde jag mig för att gå läkarlinjen, blev samtidigt diagnostiserad med endometrios och utbildade mig till massageterapeut. I början av 90-talet jobbade jag som kliniker på Center for Human Reproduction och lärde mig så många fantastiska saker, men också hur trasigt systemet verkligen är i förhållande till hur man behandlar kvinnor med fertilitetsutmaningar. IVF-cyklerna fungerade sällan och även när de gjorde det så var det vanligt med missfall. Det fick mig att börja fundera på organen i bäckenet och hur vi kunde få dem att fungera mer effektivt. Kvinnor genomgick omfattande assisterade cykler; hur kunde den processen göras mindre emotionellt och fysiskt krävande?  Jag såg äktenskap ta slut och par som tog extra lån på sina hus för att genomgå ytterligare en IVF-cykel bara för att se den fallera ytterligare en gång. Det krossade mitt hjärta. Några år senare när jag bestämt mig för att inte utbilda mig till läkare funderade jag på hur jag skulle kunna stötta kvinnor med fertilitetsutmaningar på ett icke invasivt sätt."


"Being fertile is the most natural process within our body and when it seems stuck, weak or broken we will jump in and help."
- Dr Jennifer Mercier

 

"Jag bestämde mig till slut för att bli barnmorska och utbildade mig i flera olika metoder och miljöer; mödravårdscentraler, hemmafödslar och på sjukhus. Jag utbildade mig också till Naturläkare och tog examen 2007. Den utbildningen stärkte mig ytterligare i min passion kring hur kvinnors hälsa och livsstil hade en massiv effekt på deras välmående. Jag har även vidareutbildat mig i inom Naturopatisk Gynekologi, Naprapati/Osteopati och Funktionell Endokrinologi för att fokusera på dessa områden. För att ytterligare vidga mina kunskaper studerade jag till PhD inom hormoner och hur miljögifter påverkar kroppen. Jag använder dagligen min samlade kunskap och erfarenhet i mitt jobb som ND. Idag reser jag runt hela världen och utbildar fantastiska personer i min metod."